Prožijte pravou domácí zabíjačku ve vinohradě a vychutnejte atmosféru moravského venkova, zručnost řezníka a jeho pomocníků, nahlédněte do tajů přípravy tradičních zabíjačkových pochoutek. Můžete přiložit ruku k dílu a zapojit se do zabijačky nebo jen ochutnávat. 

Program:

Pátek

Příjezd a večeře v restauraci u Chytilů v Dubňanech (dle vlastního výběru - není v ceně)

Přejezd do vinného sklepa a ubytování

Krátká prohlídka a degustace (10 vzorků)

Pozor - brzy do postele

Sobota

Začátek zabíjačky - brzy ráno

Ranní "startovací" pálenka s řezníkem, která je povinná a pohoštění slováckými koláčky

Pozdní zabijačková snídaně - dušená játra z prasátka na cibulce, chléb

Zabijačkový oběd - ovar, játra, srdce s mozečkovou omáčkou a křenem, chléb

Odpolední procházka mezi vinohrady a areálem vinných sklepů Šidleny

Večeře ze zabijačových specialit - černá ovarová polévka, pečené maso, jitrničkový prejt, jelítkový prejt, oškvarky, zelí, brambory, chléb

Večerní zábava - posezení ve sklepě, možnost zajištění cimbálové muziky (1500,- / 1 hodina - min. 3 hodiny)

Po celou dobu je podávané rozlévané víno

Neděle

Snídaně v restauraci u Chytilů a převzetí výslužky z domácí zabijačky (jitrnička, jelítko, ovar, tlačenka, oškvarky) 

 

Cena na osobu

10-15 osob            2150,- / osoba

16-20 osob            1950,- / osoba

V ceně je zahrnuto 2x ubytování ve sklepě, snídaně, páteční degustace, sobotní program včetně podávání sudových vín, výslužka ze zabíjačky

 

Minimální počet osob je 10 a maximální 22. Při větším počtu než 22 zajistíme ubytování na penzionu Ludmila v Dubňanech.

Období vhodné pro zabijačku je od 1.11. do 30.4.