Zabíjačka ve vinohradě
Prožijte pravou domácí zabíjačku ve vinohradě a vychutnejte atmosféru moravského venkova, zručnost řezníka a jeho pomocníků, nahlédněte do tajů přípravy tradičních zabíjačkových pochoutek. Můžete přiložit ruku k dílu a zapojit se do zabijačky nebo jen ochutnávat.
Program:
Pátek
Příjezd a večeře v restauraci u Chytilů v Dubňanech (dle vlastního výběru - není v ceně)
Přejezd do vinného sklepa a ubytování
Krátká prohlídka a degustace (10 vzorků)
Pozor - brzy do postele
Sobota
Začátek zabíjačky - brzy ráno
Ranní "startovací" pálenka s řezníkem, která je povinná a pohoštění slováckými koláčky
Pozdní zabijačková snídaně - dušená játra z prasátka na cibulce, chléb
Zabijačkový oběd - ovar, játra, srdce s mozečkovou omáčkou a křenem, chléb
Odpolední procházka mezi vinohrady a areálem vinných sklepů Šidleny
Večeře ze zabijačových specialit - černá ovarová polévka, pečené maso, jitrničkový prejt, jelítkový prejt, oškvarky, zelí, brambory, chléb
Večerní zábava - posezení ve sklepě, možnost zajištění cimbálové muziky (1500,- / 1 hodina - min. 3 hodiny)
Po celou dobu je podávané rozlévané víno
Neděle
Snídaně v restauraci u Chytilů a převzetí výslužky z domácí zabijačky (jitrnička, jelítko, ovar, tlačenka, oškvarky)
Cena na osobu
10-15 osob 2150,- / osoba
16-20 osob 1950,- / osoba
V ceně je zahrnuto 2x ubytování ve sklepě, snídaně, páteční degustace, sobotní program včetně podávání sudových vín, výslužka ze zabíjačky
Minimální počet osob je 10 a maximální 22. Při větším počtu než 22 zajistíme ubytování na penzionu Ludmila v Dubňanech.
Období vhodné pro zabijačku je od 1.11. do 30.4.